Toimijapalveluun liittyminen | Metsään.fi

Toimijapalveluun liittyminen

Näin organisaatio liittyy toimijapalveluun

  1. Täytä ja lähetä liittymislomake
  2. Olemme sinuun yhteydessä viikon sisällä
  3. Saat ohjeet ja materiaalin palveluun rekisteröitymistä varten
  4. Metsäkeskuksen myönteisen päätöksen jälkeen voit kirjautua toimijapalveluun henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla. Kirjautuminen onnistuu, kun sinulla on valtuus asioida edustamasi organisaation puolesta. Tieto valtuudesta tulee olla joko Suomi.fi-valtuudet-palvelussa tai Katso-palvelussa voimassa. 

Haluan liittyä toimijapalveluun
 

Valtuuksien hallinnointi Suomi.fi-valtuudet-palvelussa

Metsään.fi-toimijapalveluun liittyvän organisaation edustaja

  1. kirjautuu Suomi.fi-valtuudet-palveluun mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla
  2. tarkistaa onko hänellä jo organisaationsa edustusoikeus toimielinrooliinsa perustuen, jotta voi hallinnoida Suomi.fi-valtuuksia
  3. jos henkilöllä ei ole oikeutta edustaa organisaatiotaan, hän tekee palvelussa valtuuspyynnön ”Metsätietojen käsittelyyn” organisaationsa nimenkirjoitusoikeuden omaavalle henkilölle ja pyytää tätä kirjautumaan Valtuudet-palveluun ja vahvistamaan saamansa valtuuspyynnön
  4. tämän jälkeen valtuutettu voi antaa edelleen valtuuksia (= käyttöoikeuksia) toimijapalvelun käyttöön muille organisaationsa toimihenkilöille.

Näin annat valtuuden Metsään.fi-toimijapalvelun käyttöön Suomi.fi-palvelussa.

Kirjautuminen toimijapalveluun

Metsään.fi-palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai sirullista henkilökorttia käyttäen. Metsään.fi hyödyntää kirjautumisessa Väestörekisterikeskuksen tuottamia Suomi.fi-tunnistus- ja Suomi.fi-valtuudet-palvelua.

Suomi.fi-valtuudet ja Katso-palvelu

Metsään.fi tarkistaa toimijapalveluun kirjautuvalta hänen oikeutensa käyttää palvelua organisaation edustajana Suomi.fi-valtuudet-palvelusta. Suomi.fi-valtuudet-palvelu tulee korvaamaan organisaatioiden tällä hetkellä käyttämän Katso-palvelun. Katso-palvelu sulkeutuu 31.12.2020. Siirtymäajan palvelut toimivat rinnakkain.

Toimijapalveluun liittyneet tai liittyvät organisaatiot voivat siirtymäajan hallinnoida käyttöoikeuksia ja valtuuksia joko Katso-palvelussa tai Suomi.fi-valtuudet-palvelussa.

Organisaatio, jolle ei löydy y-tunnusta ja/tai tietoa sen nimenkirjoitusoikeuden omaavasta henkilöstä kaupparekisteristä tai YTJ:stä (Yritys- ja yhteistötietojärjestelmä), ei voi vielä hyödyntää Suomi.fi-valtuudet-palvelua vaan käyttää Katso-palvelua.

Suomi.fi-valtuudet-palvelun käyttöönotto

Jos omaat organisaationne nimenkirjoitusoikeuden ja se on merkittynä kaupparekisteriin tai Yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (YTJ), voit myöntää valtuuksia Suomi.fi-valtuudet-palvelussa. Voit myös myöntää oikeuden jollekin toiselle henkilölle organisaatiossanne hallinnoida yrityksenne valtuuksia. Valtuudet-palvelussa myös organisaation toimihenkilö itse voi tehdä valtuuspyynnön organisaationsa nimenkirjoitusoikeudelliselle.

Valtuudet-palvelussa on asiakohtaiset kategoriat, joista valitaan mitä asioita valtuus koskee. Myönnettäessä tai pyydettäessä valtuuksia Metsään.fi-toimijapalvelun käyttöön valitaan asiakategoriasta otsikko ”Metsä-, vesi- ja mineraalivarat” ja sen alta ”Metsätietojen käsittely”.


Katso-tunnukset

Katso-palvelu on edelleen käytössä Suomi.fi-palveluiden rinnalla vuoden 2020 loppuun.

    •    Lisätietoa Katso-palvelusta (vero.fi)
    •    Katso-tunnisteiden ja Metsään.fi-palvelun käyttöoikeuksien hallinnointi (yritys.tunnistus.fi)

Katso-palvelun käyttöönotto

Katso-tunnisteet voivat olla jo käytössä yrityksenne taloushallinnossa. Jos yrityksellänne ei vielä ole Katso-palvelu käytössä, perustakaa pääkäyttäjyys. Yrityksenne Katso-pääkäyttäjän on lisättävä asiointipalveluihin Suomen metsäkeskuksen Metsään.fi-palvelu.

Henkilökohtaiset Katso-tunnisteet

Yrityksenne Katso-pääkäyttäjä lisää käyttäjän olemassa olevalle Katso-tunnisteelle Metsään.fi-palvelun käyttöoikeuden tai luo uudet tunnisteet niille käyttäjille, joilta ne ennestään puuttuuvat.

Metsään.fi-palvelun käyttäjät vahvistavat omat tunnisteensa verkkopankkitunnuksilla tai käymällä Katso-asiakasrekisteröintipisteessä.

Kun käyttäjä on vahvistanut tunnisteensa, yrityksenne Katso-palvelun pääkäyttäjä voi lisätä käyttöoikeuden Metsään.fi-palvelua varten.

Katso-palvelun oman tukipalvelun tavoitat numerosta 029 497 040 tai sähköpostitse katso(at)vero.fi. Tukea saat myös lähimmästä Katso-asiakasrekisteröintipisteestä tai verohallinnon chatissa.


Asiakastuki apunasi

Metsään.fi-palvelu on helppokäyttöinen, ja palvelu opastaa sinua erilaisissa käyttötilanteissa. Voit kysyä lisäneuvoa palvelun käytöstä Metsäkeskuksen asiakastuesta. Asiakastuki ohjaa sinut eteenpäin, jos kysymyksesi vaatii erityistä selvitystyötä.

Sähköposti: asiakastuki(at)metsakeskus.fi

Puhelin: 029 432 409. Puhelu maksaa:

  • kiinteästä verkosta soitettaessa paikallisverkkomaksun (pvm)
  • matkapuhelimesta soitettaessa matkapuhelinmaksun (mpm)

Hinta koskee myös jonottamista. Maksut määräytyvät soittajan operaattorin hinnaston mukaan. Jos käytät puhepakettia, sinun kannattaa tarkistaa operaattoriltasi, sisältyvätkö 029-alkuiset puhelut siihen.

Asiakastuki on avoinna ma-ti klo 8-18, ke-pe klo 8-16.

Asiakastuki palvelee palveluun kirjautuneita myös chatissa.


Palvelun tuottaa Suomen metsäkeskus ja rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö