Metsänomistajan verkkopalveluita | Metsään.fi

Metsänomistajan verkkopalveluita

TUTUSTU MYÖS NÄIHIN

Avointa metsätietoa hyödyntävät verkkopalvelut ja mobiilisovellukset.

Lue lisää avoimesta metsätiedosta.

Metsään.fi-palvelu on Suomen käytetyin sähköinen metsäpalvelu. Se helpottaa metsäasioidesi hoitoa ja yhteydenpitoa meihin ja muihin metsäalan toimijoihin. Verkossa on tarjolla myös muita metsäpalveluita. Ne täydentävät toisiaan ja niitä voi käyttää rinnakkain riippuen siitä, mitkä koet itsellesi tarpeellisiksi. Alle olemme keränneet metsäverkkopalveluita, jotka voivat suostumuksellasi hyödyntää Metsään.fi-palvelussa olevia metsävaratietoja.

Verkkopalveluita, jotka hyödyntävät Metsään.fi-palvelun metsävaratietoja

Kuutio® on kaikille avoin puukauppapaikka verkossa.

Kuutio on helpoin tapa myydä puuta ja löytää puukauppaan liittyvää neuvontaa ja asiantuntijapalveluita. Kuutiossa metsänomistaja voi maksutta ja luotettavasti kilpailuttaa pysty- ja hankintakaupat lähettämällä puukaupan tarjouspyynnön itse tai valtuuttamalla asiantuntijan itselleen. Kuutio tekee puukaupasta vaivatonta. Kokeile nyt!

www.kuutio.fi

 

Muita sähköisiä palveluita metsänomistajille

AgriSmart – Suonentieto

AgriSmart on viljelijän, metsänomistajan ja urakoitsijan tehotyökalu. AgriSmart toimii nettiselaimessa ja käyttö on optimoitu mobiilikäyttöön. AgriSmartin karttanäkymästä käyttäjä näkee peltolohkot, metsäkuviot, kuvalliset muistiinpanot ja ajoneuvoseurannalla varustettujen työkoneidesi sijainnit. Metsäkuviot voi tuoda tiedostona Metsään.fi-palvelusta.

www.suonentieto.fi/tuotteet/agrismart/

 

eMetsä – Stora Enso

eMetsä-verkkopalvelussa metsäsi tapahtumat pysyvät ajantasalla. Siirrämme luvallasi Metsään.fi-palvelusta tiedot eMetsään helposti. Näet ajantasaisen metsäsuunnitelman, omat puukauppatietosi, kartat ja voit seurata miten puunkorjuu edistyy. Puukaupan jälkeen metsäsi jatkaa kasvua Tähtitilillämme, hyvällä korolla.

www.emetsa.fi

 

Kantoon

Bitcomp Oy:n Kantoon-palvelulla saat Metsään.fi-palvelun tiedot helppokäyttöiseen mobiilisovellukseen. Sovelluksessa näet mm. hoitotöiden tulo- ja menoarviot, kiinteistöraja-aineistot, ilmakuvat ja taustakartat koko Suomesta sekä laserkeilausaineistoja. Voit myös paikantaa itsesi liikkuessasi maastossa, kirjata omia merkintöjä ja ottaa yhteyttä palveluntarjoajiin.

www.kantoon.fi - Palvelu sulkeutuu vaiheittain v. 2020, Bitcomp Oy  keskittyy jatkossa WoodsAppin kehittämiseen.

 

Metsäselain – Metsänomistajat

Metsänhoitoyhdistysten jäsenille on Metsäselain mobiilimetsäsuunnitelma, jonka voit ladata älypuhelimeen. Metsäselaimen käyttöönottoa varten tarvitaan ajantasainen metsäsuunnitelma. Metsäselaimessa on koko Suomen ajantasaiset maastokartat, tilarajat ja ilmakuvat oman metsäsuunnitelmasi tietojen lisäksi. Voit tallentaa omia reittejä ja paikkoja. Metsäselain toimii myös ilman nettiyhteyttä.

www.metsaselain.fi

 

Metsäverkko – Metsä Group

Metsäverkko on Metsä Groupin asiakkaille maksuton palvelu. Palvelussa voit tehdä sähköistä puukauppaa ja seurata niiden etenemistä. Kun metsävaratietosi on ladattu Metsäverkkoon, voit myös katsella virtuaalimetsää. Parhaan hyödyn palvelusta saat omistajajäsenenä, jolloin voit myös tehdä osuussijoituksia sekä veroilmoituksen sähköisesti. Metsäverkko-mobiilissa metsäsuunnitelmasi on aina mukanasi.

www.metsaverkko.fi

 

OPn Metsä

OPn Metsä tarjoaa kokonaiskuvan metsäsi arvosta ja neuvoo sinua hoitamaan metsäomaisuuttasi luonnon ja talouden huomioiden. OPn Metsä yhdistää julkisesti saatavilla olevaa tietoa Metsäkeskuksesta, Maanmittauslaitokselta ja Luonnonvarakeskuksesta. Luvallasi siirrämme palveluun myös omaa metsäomaisuuttasi koskevat tiedot Metsään.fi-palvelusta. OPn Metsä on maksuton palvelu.

www.op-metsa.fi

 

Tapio – modernit metsäalan työkalut

Etapio ForestKIT - Ammattitasoinen metsätietojärjestelmä metsävarojen ja metsänhoitotöiden hallintaan.
Etapio metsänomistajapalvelu - päätöstuki monitavoitteiseen metsänhoitoon.
Uudistetut Summa-arvomenetelmän aputaulukot 2020.
TAPIO Maastotaulukot - Metsänhoidon suositusten sisältö mobiilisti.
TAPIO Metsänhoitokortisto - Hyvän metsänhoidon ajantasainen tietokirjasto.

tapio.fi/metsanomistajat

 

Trestima

Trestima Oy:n mobiilisovellukseen lataat helposti metsäsi tiedot esim. metsään.fi-palvelusta, jonka jälkeen sinulla on aina kuviokartat ja puustotiedot mukanasi. TRESTIMAn avulla mittaat puuston määrän tarkasti ja helposti valokuvia ottamalla. Rekisteröitymisen yhteydessä saat ilmaiseksi 10 kuvan paketin, jolla voit mitata muutaman hehtaarin alueen. TRESTIMA näyttää myös mitatun puuston arvon.

www.metsanmyynti.fi

 

UPM - sähköiset palvelut

UPM tarjoaa eri tarpeisiin räätälöityjä sähköisiä palveluja sivustoilla www.upmmetsa.fi, www.uusimetsanomistaja.fi, www.upmyhteismetsa.fi, www.bonvesta.fi ja www.upmsilvesta.fi. Rekisteröityneille käyttäjille on upmmetsa.fi-sivuston uudistunut extranetpalvelu. Muita esimerkkejä sähköisistä palveluistamme ovat UPM Metsä -mobiilisovellus, metsänarvolaskuri ja sähköinen puukauppa.

 

Wuudis

Wuudis Pro -palvelulla hallitset helppokäyttöisesti metsävaratietojasi missä ja milloin tahansa. Käytä palvelua näppärästi tietokoneella, tabletilla ja älypuhelimella. Selkeä käyttöliittymä, helppokäyttöiset piirtotyökalut, kuva- ja tekstihavainnot, monipuoliset karttatasot ja teemakartat muodostavat Sinulle selkeän kuvan metsäomaisuudestasi. Tutustu nyt!

www.wuudis.com


Verkkopalvelut ja mobiilisovellukset, jotka hyödyntävät avointa metsätietoa

Karttaselain


Karttaselain-sovellus sisältää nyt myös Metsäkeskuksen avoimet metsävaratiedot koko Suomesta. Suorituskykyisessä palvelussa suodatat näkyviin hakkuumahdollisuudet ja metsänhoidon tarpeessa olevat metsiköt laajoiltakin alueilta. Karttaselaimesta tiedot voidaan myös siirtää muihin metsäjärjestelmiin. Palvelu toimii sekä webissä että mobiilissa ja paikannustoiminnolla paikannat itsesi tarkasti kartalle maastossa liikkuessasi. Aloita maksuton koekäyttö!

www.karttaselain.fi/metsavara

 

ProMS Mobile

ProMS Mobile on kätevä työkalu metsänomistajille, metsäpalvelujen tarjoajille sekä muille metsänkäyttäjille. Sovelluksen avulla käytät Metsään.fi-verkkosivuilta löytyvää avointa metsävaratietoa helposti mobiililaitteellasi. Kuukausitilaajana saat lisäksi käyttöösi monia hyödyllisiä työkaluja kuten offline-käytön, kulkukelpoisuus- ja puuston pituuskartat sekä kiinteistö- ja kuvioraportit. Lataa ilmaiseksi Play Kaupasta!

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.arbonaut.proms.mobile